به دنیای بدون نشتی رادیاتور سفر کنید. تصور کنید در حال رانندگی هستید. موتور خودرو شما در طول رانندگی آنقدر گرما تولید می­کند که زمینه را برای متوقف شدن و از کار افتادن خودرو شما دارد. به همین دلیل مهم هست که اطلاع کافی در مورد رایج­ترین دلیل نشتی رادیاتور و این که چرا رادیاتور خودرو شما نشتی دارد و چگونگی تعمیر آن  داشته­ باشید. قبل از این که دلایل نشتی رادیاتور را بدانیم، بهتر است که رادیاتور را بهتر بشناسیم تا موارد مربوط به آن را بهتر درک کنیم و در مواقعی که با نشتی رادیاتور مواجه می­شویم، بتوانیم علت آن را پیدا کرده و برای تعمیر و رفع این مشکل، اقداماتی را انجام دهیم. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا رایج ­ترین دلیل نشتی رادیاتور را بفهمیم و با آن آشنا شویم.

رادیاتور-ماشین-کجاست

رادیاتور ماشین چیست؟

رادیاتور ماشین، سیستم یا مخزن مهم آب است که وظیفه ­ی آن، خنک کردن موتور خودرو و نیز خلق هوای گرم برای بخاری خودرو می­باشد که عدم وجود آن در یک خودرو، باعث انفجار خواهد­ شد. دلیل این انفجار، موتور خودروی شما است که جوش می­ آورد. پس تا اینجای کار متوجه شدید که وجود مشکلاتی همچون نشتی رادیاتور ماشین، مستقیم بر کارکرد موتور تاثیر می‌گذارد و حتی گاها می­تواند خطرساز باشد و موتور ماشین را از بین ببرد.

رادیاتور-ماشین-چیست

رادیاتور در ماشین کجا قرار دارد؟

رادیاتور خودروی شما درست در زیر کاپوت و قسمت جلوی موتور قرار دارد. مخزن تهویه در کنار این قطعات قرار گرفته شده است.

 قطعات یک رادیاتور

7 مورد از دلایل نشتی رادیاتور خودرو چیست؟

1. خوردگی در رادیاتور

خوردگی در رادیاتور، زنگ زدگی و ترک­ های ریز گاهی اوقات عامل خرابی و بوجود آمدن نشتی رادیاتور در خودرو هستند. این خودرگی ­ها و سوراخ ­ها گاهی به قدری بزرگ شده و افزایش می­یابند که اجازه­ ی ورود هوا و رسوب را به راحتی می­دهد. در­نهایت زیر فشار و گرما قرار گرفته و شروع به خرابی و ساییدن می­کنند و در این صورت باعث ایجاد خرابی در رادیاتور خودرو می­شوند.

2. سایش در واشر رادیاتور

شاید جالب باشد که بدانید خرابی واشر سرسیلندر نیز می­تواند از عوامل نشتی رادیاتور باشد. در واقع واشر سرسیلندر هم می‌تواند ساییدگی داشته ­باشد. به این دلیل که اتصال میان رادیاتور و مخزن نگه دارنده، مایع تهویه را می‌بندد و می­ تواند درز کمی به وجود آورد که اجازه نشت کردن مایع را می‌دهد. بنابراین در این صورت، خنک کننده باقی مانده در سیستم به اجبار سخت­ تر کار می­کند.

3. شیلنگ های رادیاتور فرسوده شده است.

اتصال­ هایی که بین شیلنگ ­ها و رادیاتور خودرو وجود دارد نیز در موقعیت شدید فرسوده شدن قرار دارند. به خصوص هسته­ی بخاری موجود در سیستم، مقابل سایش آسیب­ پذیرتر می­باشد و بیشترین محل اصلی نشتی در این قسمت به وجود می­ آید.

4. درپوش رادیاتور نشتی دارد.

درپوش رادیاتور، از اجزای مهم خودرو است که باید محکم و با دقت بسته شود. عدم رعایت این مورد باعث می ­شود که مایع خنک کننده گرم شده و در این صورت می­تواند به صورت گاز از زیر درپوش رادیاتور خارج شود. رعایت این نکته ­ی بسیار مهم، یک راه سهل و کم هزینه برای رفع این مشکل است. درپوش رادیاتور زیر فشار و گرمای زیاد قرار دارد. به همین دلیل همیشه باید قبل از برداشتن درپوش رادیاتور ماشین­ تان توجه داشته باشید که از یک پارچه برای محافظت از دست و چشم خود، در برابر بخاری که ممکن است از رادیاتور آزاد شود استفاده کنید.

5. مخزن مایع خنک کننده ترک خورده

نگه دارنده و مخزن پلاستیکی، که مایع خنک کننده را از طریق شیلنگ به رادیاتور خودرو می­رساند نیز در معرض آسیب و ساییده شدن قرار دارد. یعنی گاهی درپوش آن یا نقطه اتصال با شیلنگ‌ها می‌توانند ضربه بخورد و شروع به نشت شود.

6. پمپ آب از کار افتاده است.

پمپ آب، توسط یک تسمه کار می­کند و برای درست عمل کردن موتور اتومبیل شما بسیار ضروری و مهم است. به این دلیل که مایع خنک کننده را از بین سرسیلندر، شیلنگ­ ها و رادیاتور به حرکت در می ­آورد و درجه ­ی حرارت را متناسب می­کند. اگر نقطه ­ی اتصال شلنگ­ ها شل شود یا پمپ دچار زدگی شود یا با زباله ­های موجود در جاده برخورد کند، باعث ایجاد سوراخ شده و دلیل نشت، مایع خنک کننده می­ شود. اگر متوجه نشتی رادیاتور از قسمت پایین شدید، اغلب نتیجه ­ی آن پمپ آب است. زباله­ ها هم یک دلیل مسدود شدن پمپ آب هستند که باعث عدم جریان روان مایع خنک کننده می­ شوند و باعث به وجود آمدن فشار در داخل پمپ و ایجاد شکاف می­شوند. حتی اگر این کار باعث نشتی نشود، پمپ آبی که کار نمی­ کند، مایع خنک کننده را به حرکت در نمی­ آورد و باعث بیش از حد گرم شدن موتور می­ شود.

7. واشر سر دمیده شده است

واشر سر، که بلوک موتور را از سرسیلندر جدا می‌کند دچار خوردگی یا ترک می‌شود و به گاز، مایع خنک‌کننده و روغن اجازه می‌دهد همه در یک مکان قرار گیرند.

 

چگونه از نشتی رادیاتور خودرو جلوگیری کنیم؟

این دغدغه­ ها به سهولت با بررسی و مراقبت ­های سیستم خنک کننده قابل پیشگیری است. از آن جایی که خنک کننده، قدیمی و فرسوده می­شود، در صورت نیاز باید آن را شست­ وشو و یا تعویض کرد. در ادامه نکاتی را ذکر خواهیم­ کرد که در این فرایند به شما کمک خواهند کرد.

نشتی-رادیاتور-خودرو

نکات مفید و سودمند هنگام مواجهه با نشتی رادیاتور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *