بی شک هر یک از ما به عنوان یک فرد ایرانی تا به حال چندین بار نام خودرو پراید را شنیده ایم. نام این خودرو در تاریخ خودروسازی ایران همواره می‌درخشد، به طوری که محصولات پراید بعد از پیکان پرفروش ترین و محبوب ترین خودرو در تاریخ ایران است. البته این خودرو به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی به هیچ عنوان در بازار‌‌‌‌‌های جهانی مورد قبول واقع نشده، به طوری که در ایران نیز رئیس پزشک قانونی، پراید را رکورد دار وسایل نقلیه در کشته شدن هموطنان مان در سال 92 عنوان کرد. خودرو پراید در ایران تنها به دلیل پایین بودن قیمت و مصرف سوختش نسبت به باقی خودروها، خریدار دارد.

تاریخچه و چگونگی ورود پراید به ایران

برخلاف تصور اکثر مردم که خاستگاه اصلی پراید را کشور کره جنوبی می‌دانند، این خودرو برای نخستین بار در کشور ژاپن و در شرکتی تحت عنوان مزدا به سفارش Ford  طراحی و ساخته شد. سری اول این خودرو در حد فاصل سال های 1986 تا 1993 در ژاپن تولید و عرضه شد، و پس از آن به کشور‌‌های استرالیا و آمریکای شمالی هم راه پیدا کرد. خودرو پراید در  کشور آمریکای شمالی  با نام تجاری Ford Festiva به فروش رسید. اما پس از چندی به دلیل بی کیفیت بودن این خودرو با اعلام اداره ایمنی بزرگراه‌های آمریکا، مورد قبول واقع نشده و تحت عنوان بد‌ترین خودرو از لحاظ رعایت نکات ایمنی شناخته شد و بدین ترتیب پروژه انتقال خودرو پراید به سایر کشور‌ها با شکست مواجه شد. در این شرایط که دیگر کشوری خواهان این خودرو بی کیفیت نبود، شرکت کیا موتورز کره برای خرید امتیاز این خودرو اعلام آمادگی کرد و از سال 1987 خط تولید این شرکت با نام کیا پراید شروع به فعالیت کرد. اما نسل اول کیا پراید در  کشور کره، تنها توانست تا سال 1993 و نسل بعدی این خودرو تا سال 2000 در این کشور دوام آورد و بدین صورت پراید در کره نیز ناکام ماند. تنها یک سال پس از این اتفاق و در سال 2001 بود که شرکتی ایرانی به نام سایپا امتیاز تولید خودرو پراید را از کیا پراید خریده و شروع به تولید انبوه و عرضه به بازار کرد. این خودرو به دلیل پایین بودن قیمت و مصرف سوختش در آن سال ها خیلی زود در ایران مورد استقبال قرار گرفت. اما حدود سه دهه از عمر پراید در ایران نگذشته بود که سرانجام در سال 2020 {1399} دستور توقف تولید این خودرو داده شد و اینگونه بود که عمر پراید در ایران نیز به پایان رسید.

انواع مدل های پراید

اگر شما فردی باشید که قصد خرید خودرویی با قیمت مناسب را داشته باشید، قطعا نام پراید را شنیده‌اید. این خودرو مدل های مختلف و متنوعی دارد که ما در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

انواع مدل های پراید

پراید صبا؛ شروع تصرف بازار

نخستین خودرویی که در سال های اول وارد ایران شد پراید صبا نام داشت. ویژگی های ظاهری این خودرو از جمله کوچک و زیبا بودن و البته مزایایی مثل ارزان و کم مصرف بودنش، باعث شد تا مورد استقبال مشتریان قرار بگیرد. مشخصات فنی پراید صبا متشکل بود از یک موتور 1.3 لیتری 4 سیلندر که فقط 63 اسب بخار قدرت تولید می‌کرد. اما با وجود این مسئله که قدرت موتور کم بود، به سبب کم بودن وزنش می‌توانست سرعت بالا را تحمل کند. پراید صبا مثل همه پراید های بعد از خودش یک گیربکس 5 سرعته داشت و همین امر سبب شتاب صفر تا صد در 15 ثانیه را دارا بود. از دیگر مزایای این خودرو استهلاک، پایین بودن هزینه تعمیر و مصرف سوختش بود. اما با وجود این مزایا، این خودرو معایب و ویژگی های منفی زیادی از جمله: نداشتن ترمز ABS، بدنه ای ضعیف که منجربه کم شدن ایمنی می‌شد، همچنین نداشتن فرمان هیدرولیک و آلایندگی بالا که در نتیجه آلودگی را به همراه داشت، می‌شد. پراید صبا تا سال 89 تولید و به بازار عرضه شد و در اواخر حضورش در بازار مدل دوگانه سوزش نیز به بازار ارائه شد.

پراید نسیم؛ نخستین مدل هاچ بک

دومین خودرو پرایدی که روانه بازار شد پراید نسیم نام داشت. این خودرو مدل هاچ بک پراید صبا‌ست، دقیقآ با همان نقاط قوت و ضعف. این مدل هم در بین سال های 72 تا 89 تولید میشد. ویژگی های ظاهری و بیرونی و همچنین طراحی داخلی پراید نسیم و صبا نقاط اشتراک زیادی داشت. تنها فرق این دو در کیفیت سواری بهتر مدل نسیم بود، که این امر منجر به راحتی راننده و سرنشینان می‌شد، و علت اصلی این موضوع این بود که، پلتفرم پراید از همان روز‌های نخست برای خودرو‌های هاچ بک طراحی شده بود، و همین علت باعث شده بود تا عملکرد فنی این مدل بهتر از مدل پیشین خود یعنی پراید صبا شود.

پراید 131 نزدیک ترین فیس لیفت به مدل نخست

این خودرو پس از توقف تولید پراید صبا به بازار عرضه شد. پراید 131 شبیه ترین مدل به پراید اولیه یعنی مدل صبا بود، و همچنین جزو آخرین مدل هایی بود که تولیدش در سال 99 متوقف شد. این مدل در ابتدا در 5 تیپ مختلف SX-EX-ST-LX و SL روانه بازار شد، اما در سال 91 و با اجباری شدن ترمز ABS روی خودرو‌ها، دو تیپ LX و ST از رده خارج شدند. پس از مدتی تیپ‏ جدیدی تحت عنوان LE به خط تولید افزوده شد ولی در انتها به دلیل نداشتن فرمان هیدرولیک و AIR BAG این تیپ نیز از رده خارج و تولیدش متوقف شد. در نهایت پراید 131 در دو تیپ جدید SE  و TL به بازار ارائه شد.

پراید 141؛ نمایان شدن تفاوت ها

تولید و عرضه این مدل خودرو در سال 83 شروع و تا سال 94 ادامه پیدا کرد. این مدل اولین و متفاوت ترین خودرو نسبت به مدل صبا است، که به علت بروز برخی ایرادات فنی از خط تولید خارج شد. از نظر ظاهری تفاوت این مدل با بقیه مدل های پراید عبارت است از: فضای بزرگ تر صندوق عقب، جلو پنجره های جدید، تغییر زه‌های روی در و همینطور یکرنگ شدن سپر‌های جلو و عقب با بدنه خودرو. اما با وجود این مزایا پراید 141 معایبی نیز داشت که از جمله آن‌ها می‌توان به عایق بندی نامناسب که منجر‌به داخل شدن آب به داخل خودرو میشد، سر و صداهای اضافه داخل کابین و پایین بودن کیفیت ساخت اشاره کرد. ‌نخستین بار در تولید این خودرو بود که تغییر داشبورد و کنسول میانی ایجاد شد و پس از این مدل در تمام خودرو های بعدی نیز استفاده و دیده شد.

پراید 132

این خودرو در سال 87 تولید و به بازار ارائه شد. مشخصات فنی این مدل دقیقا مانند مدل های قبل بود ولی ظاهر بیرونی این خودرو از جمله شکل و گرافیک چراغ های عقب و جلو، تغییر کرده بود.  از دیگر تغییرات ظاهری پراید 132 می‌توان به یکرنگ شدن زه‌ها با سپرها اشاره کرد.

پراید 111

این مدل دومین مدل هاچ بک از انواع پراید است که در اصل کامل شده پراید نسیم است. پراید 111 از همان روز‌های نخست مورد استقبال مردم قرار گرفت و با توجه به قیمت مناسب و ظاهر جذاب و دوست داشتنی خود از نظر فروش به یک رقیب جدی برای پژو 206 تبدیل شد. این خودرو به دلیل ظاهر جذاب، ابعاد کم و کوچکش و همچنین ارزان بودن قیمتش، از جمله مدل های محبوب شرکت سایپا بود که تولیدش مثل مابقی محصولات این شرکت، در سال 99 به پایان رسید.

پراید 151؛ نسخه پراید وانت

این مدل نسخه وانت پراید است که تنها 900 کیلوگرم وزن دارد. در پراید 151 به دلیل عملکرد متفاوت نسبت به باقی مدل ها تغییرات جزئی در فنربندی عقب و دیسک های جلو صورت گرفت. در سال 98 بود که یک مدل خودرو پیشرفته تر تحت عنوان سایپا 151 پلاس تولید شد، که تفاوتش با مدل سایپا 151 در نمایشگر، کفپوش های چرمی و همچنین آینه بغل های برقی و دارای راهنما بود.

 

مدل خودرو مزایا معایب ویژگی های فنی
پراید صبا کم مصرف بودن نداشتن ترمز ABS گیربکس 5 سرعته
پایین بودن هزینه تعمیر نداشتن فرمان هیدرولیک شتاب 15 ثانیه
پراید نسیم کیفیت سواری بهتر بدنه ای ضعیف که منجر به کاهش ایمنی می‌شد 4 سیلندر
استهلاک پایین آلایندگی بالا و در نتیجه آلودگی هوا 63 اسب بخار قدرت
پراید 131 دو AIR BAG  برای راننده و سرنشین جلو بدنه ای ضعیف شتاب 14.5 ثانیه
ترمز ABS آلایندگی بالا سرعت 170 کیلومتر بر ساعت
پراید 141 فرمان هیدرولیک کیفیت بسیار کم پلاستیک استفاده شده در داشبورد سرعت 160 کیلومتر بر ساعت

ناجی خودروی شما

احتمالا برای شما نیز پیش آمده که گاهی با وجود رسیدگی زیاد به خودروی خود در بین مسیرهای شهری یا جاده ای به مشکلات متعددی برخورده باشید. در این شرایط است که به یک متخصص و کارشناس مربوطه نیاز دارید، در این بین می‌توانید در هر ساعتی یا در هر مکانی که هستید با  شرکت امداد خودرو سیار تماس بگیرید تا در کمترین زمان به کمک شما بیایند. از جمله ویژگی های امداد خودرو همدان می‌توان به: پیدا کردن وعیب یابی خودروی شما و در صورت امکان تعمیر خودرو در همان محل یا اعزام خودرو به نزدیک ترین تعمیرگاه، اشاره کرد. پس از اینکه شما با کارشناسی خودرو دیاکو امداد تماس گرفتید؛ کارشناسان مربوطه در دو صورت به شما کمک میکنند. اول با گفتن چند راهکار ساده شما را در تعمیر خودرویتان راهنمایی می‌کنند. اما اگر مشکل شما توسط خودتان قابل حل نبود، امداد خودرو سیار خود را به شما رسانده و مشکل خودرویتان را حل می‌کند؛ و شما می‌توانید با خیالی آسوده به مسیر خود ادامه دهید.

آدرس امداد خودرو همدان: همدان؛ تقاطع سپاه{چراغ قرمز قدیم} جنب بانک کشاورزی، امداد خودرو همدان.

منبع و جزئیات بیشتر را می‌توانید دراین سایت مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *