همانطور که میدانید، هر خودرو از بخشهای متفاوتی ساخته شده است و هر کدام از این بخشها، وظایف مختلفی را بر عهده دارند. یکی از مهمترین بخشهایی که یکی از وظایف اصلی را به دوش میکشد، سوئیچ احتراق است.
به طور کلی، وظیفهی سوییچ احتراق روشن کردن و فعالسازی بخش برقی خودرو میباشد و در صورت خرابی سوییچ احتراق، مشکلات بسیاری برای سیستم برقی به وجود خواهد آمد و در مواردی نیز ممکن است این سیستم به طور کلی قادر نباشد تا وظایف خود را به درستی انجام دهد.
اگر شما نیز تمایل دارید تا با سوییچ احتراق بیشتر آشنا شده و عملکرد و همچنین علائم خرابی آن را بشناسید، با این مطلب از امداد خودرو همدان همراه باشید.
سوئیچ احتراق ماشین چیست؟
همانطور که گفته شد، کار سوییچ احتراق خودرو، فعالسازی سیستم برقی خودرو میباشد؛ اما این موضوع تنها وظیفهی این عضو را مشخص میکند. در این بخش، با ساختار کلی این عضو آشنا خواهیم شد و متوجه میشویم که سوئیچ احتراق ماشین چیست؟
- سوییچ احتراق کجا قرار دارد؟
اولین چیزی که باید در مورد سوییچ احتراق خودرو بدانیم، این است که این عضو در کجا قرار دارد؟ در بسیاری از خودروهای سواری و همچنین خودروهای سنگین باربری، سوئیچ احتراق بر روی ستون فرمان و یا روی داشبورد قرار میگیرد.
این که دسترسی به سوییچ احتراق کاری آسان یا سخت باشد، معمولا به مدل ماشین بستگی دارد. در برخی مدلها، میتوانید به راحتی با باز کردن چند پیچ ساده، به سوییچ احتراق دسترسی پیدا کنید اما گاهی اوقات نیاز است تا چند عضو را باز کرده تا در نهایت بتوانید به سوییچ احتراق دسترسی داشته باشید.
- نحوهی عملکرد سوییچ احتراق به چه صورت است؟
بهتر است تا هر فرد قبل از تهیهی خودرو، با نحوهی عملکرد چند تا از عضوهای مهم و حساس ماشین آشنایی داشته باشد و یکی از این عضوها سوئیچ احتراق است.
به طور کلی وظیفهی سوییچ احتراق، برقرسانی به دو بخش است. بخش اول، سیستم الکتریکی خودرو میباشد و بخش دوم، برقرسانی به استارت است. به همین دلیل است که اگر سوییچ احتراق به خوبی عمل نکند، کل سیستم برقرسانی خودرو و حتی روشن شدن ماشین نیز دچار مشکل میشود. البته روشهایی برای روشن کردن ماشین بدون سوئیچ نیز وجود دارد که میتوانید آنها را بررسی کرده و به طور موقت و در صورت خرابی سوئیچ، از آنها استفاده کنید.
سوئیچ احتراق و سیستم جرقه زنی
همانطور که گفته شد، اگر سوئیچ احتراق به درستی کار نکند، حتی روشن شدن ماشین نیز دچار مشکل میشود؛ از همین رو، بهتر است تا این فرآیند را با دقت بیشتری بررسی کنیم و با جزئیات آن آشنا شویم.
یکی از بخشهایی که سوئیچ احتراق ارتباط مستقیمی با آن دارد، سیستم جرقه زنی است. همانطور که میدانید، در موتورها نیاز است تا برای مشتعل ساختن سوخت، دائما در داخل سیلندر و پیستونها، جرقههایی به وجود بیایند. اگر به هر دلیل سوییچ احتراق کار خود را به درستی انجام ندهد، ماشین روشن نشده و حتی اگر روشن نیز بشود، موتور نمیتواند به نحوی درست کار خود را انجام دهد. چرا که یکی از مهمترین چیزها در سیستم جرقه زنی، تایمینگ آن میباشد. تایمینگ به این معناست که عمل جرقه زدن، درست در تایم مناسب خود رخ بدهد تا سوخت به خوبی مشتعل شده و موتور را به حرکت وا دارد.
به طور کلی، سیستم جرقه زنی از چهار بخش اصلی تشکیل میشود که در ادامه به بررسی هر کدام از آنها خواهیم پرداخت.
- باتری خودرو
برق خودرو از دو راه اصلی تامین میشود. یکی از این راهها باتری، و یکی دیگر دینام موتور است. هنگامی که ماشین خاموش میباشد و دینام حرکتی ندارد، برق خودرو از باتری تامین میشود و در هنگام حرکت خودرو، از دینام. اگر باتری وجود نداشته باشد، ماشین قادر به روشن شدن نخواهد بود چرا که جریانی وجود ندارد تا به سیستم جرقه زنی و موتور رسیده و آن را به حرکت در بیاورد.
- استارت
وظیفهی استارت، این است که جریان بین باتری و باقی اجزای سیستم جرقه زنی را کنترل کند. در بخشهای قبلی گفته شد که وظیفهی سوییچ احتراق، رساندن جریان به استارت است. همین جا است که اهمیت سوئیچ احتراق، مشخص میشود. چرا که اگر این سوئیچ به خوبی عمل نکند، جریان درستی به استارت نخواهد رسید و به تبع، سیستم جرقه زنی خودرو به طور کلی دچار مشکل میشود.
- شمع
یکی دیگر از عضوهای مهم در سیستم جرقه زنی، شمع میباشد. در واقع شمع عضوی از این سیستم است که جرقه، در آن به وجود آمده و باعث مشتعل شدن سوخت میشود. یک سر شمع به سیستم جرقه زنی متصل است و سر دیگر آن، داخل سیلندر قرار دارد و با مشتعل شدن، این احتراق را به وجود میآورد.
- کویل
شاید برای شما نیز جالب باشد که چگونه باتری خودرو که ۱۲ ولت بیشتر نمیباشد، این امکان را مییابد تا یک اشتعال را ایجاد کند. این کار، وظیفهی کویل است. کویل از باتری جریان را گرفته و اختلاف ولتاژ را چندین برابر میکند تا امکان اشتعال فراهم شود. در صورت خرابی کویل، شمع نمیتواند به خوبی داغ شده و همین امر باعث میشود تا مخلوط سوخت و هوایی که داخل سیلندر و پیستون قرار دارد، به خوبی محترق نشود و موتور ریپ بزند.
در این بخش سعی کردیم تا شما را با سیستم جرقه زنی خودرو بیشتر آشنا کرده و به تبع، اهمیت سوییچ احتراق را بیشتر درک کنید. در صورت ایجاد هر مشکل در سیستم برق رسانی ماشین، بهتر است تا با مراجعه به کارشناسی خودرو، مشکل را به صورت دقیق و تخصصی حل کنید.
علائم خرابی سوییچ احتراق ماشین
شاید مهمترین بخش این مطلب را بتوان این قسمت دانست. تا قبل از این که علائم خرابی سوئیچ احتراق ماشین را ندانیم، هر چقدر هم که در مورد وظایف این عضو اطلاعات داشته باشیم باز هم بیفایده است؛ از همین رو، این بخش را به این موضوع تخصیص دادیم.
- قطع شدن کامل نور چراغ یا خاموش و روشن شدن آن
یکی از وظایف سوئیچ احتراق، برق رسانی به سیستم الکتریکی خودرو بود و شاید چراغهای ماشین را بتوان قابل دسترسترین عضوها برای تست سیستم الکتریکی دانست. در صورتی که چراغ خودرو کم نور و پر نور میشد و یا به طور کلی قطع شده بود، یکی از گزینههای محتمل خرابی، سوییچ احتراق است.
- درست کار نکردن سنسورها
یکی دیگر از نشانههایی که میتواند با سوئیچ احتراق در ارتباط باشد، سنسورهای خودرو میباشند. معمولا بسیاری از سنسورهای ماشینها الکتریکی هستند و همین امر سبب میشود تا در صورت مشکل پیدا کردن آنها، یکی از احتمالات خرابی، سوئیچ احتراق باشد.
- بالا و پایین نشدن شیشهها
تقریبا در تمامی ماشینهای امروزی، شیشهها توسط موتورهایی الکتریکی بالا و پایین میشوند. یکی دیگر از علائمی که به خرابی در سوئیچ احتراق مرتبط میشود، بالا و پایین نشدن شیشهها میباشد. در صورتی که سوییچ احتراق به درستی کار نکند و نتواند جریان را از باتری به موتورهای الکتریکی شیشهها برساند، عملکرد آنها دچار مشکل خواهد شد.
- ریپ زدن موتور
سیستم جرقه رسانی به طور مستقیم با سوئیچ احتراق در ارتباط است. هر گونه مشکل در سوئیچ احتراق، میتواند به مشکلی در سیستم جرقه زنی منجر شود از همین رو اگر شاهد مواردی مانند ریپ زدن موتور بودید، بهتر است تا سوییچ احتراق را نیز مورد بررسی قرار دهید.
- روشن نشدن ماشین
واضحترین مشکلی که ممکن است با آن درگیر شوید، روشن نشدن ماشین است. همانطور که پیشتر گفته شد، در صورتی که جریان به سیستم جرقه زنی نرسد، ماشین روشن نشده و این موضوع به دلیل خرابی سوییچ احتراق است.
به طور کلی هر مشکلی که در سیستمهای الکتریکی ماشین به وجود بیاید، ممکن است به دلیل خرابی در سوئیچ احتراق باشد. علت خرابی سوئیچ احتراق ماشین را نمیتوان چیز مشخصی بیان کرد اما به طور کلی، خراب شدن این عضو امر عجیبی نیست و ممکن است پس از مدتی کار کردن، به دلیل فرسودگی از کار افتاده و مشکلاتی را به وجود بیاورد.
اگر دچار هر گونه مشکل از خراب شدن سوییچ احتراق گرفته تا خرابی در موتور شدید، میتوانید با مراجعه به آدرس امداد خودرو همدان و دریافت مشاورهی تخصصی، مشکل خودروی خود را به سرعت حل کنید.
کلام آخر
در این مطلب سعی کردیم تا شما را هر چه بیشتر با سوئیچ احتراق خودرو آشنا کرده و مطالب و نکات مربوط به این عضو مهم را به شما ارائه دهیم. در نظر داشته باشید که تعمیر خودرو امری تخصصی میباشد و در صورتی که توسط فردی غیر متخصص این کار انجام بگیرد، میتواند آسیبهایی جبران ناپذیر به ماشین وارد کند. به خصوص سوئیچ احتراق که به طور مستقیم با کل سیستم الکتریکی خودرو و همچنین سیستم جرقه زنی در ارتباط میباشد. در آخر، پیشنهاد میکنیم تا اگر به هر گونه مشکلی در رابطه با هر قسمت خودروی خود برخورد کردید، حتما آن را در اسرع وقت، با یک متخصص در میان گذاشته و نسبت به رفع آن اقدام کنید. امیدواریم مطالب گفته شده مفید واقع شده باشند.