تعمیر گیربکس در همدان

یکی از ابزاری که امروزه نقش به سزایی در کنترل سرعت ماشین ­ها و کاهش تصادفات و حوادث دارد گیربکس است. همانطور که می­دانید ماشین ­ها برای حرکت نیازمند یک منبع نیرو و همچنین ابزاری برای انتقال آن به قسمت ­های مختلف ماشین هستند تا کار جا به جایی و حرکت را تسهیل ببخشند. که شامل قسمت تامین کننده­ ی نیرو و بخش انتقال که دارای بخش ­هایی مانند کلاچ و گیربکس و دیفرانسیل ­اند. در ادامه مقاله ضمن معرفی گیربکس، به کاربردهای آن و نیز مواردی مربوط به تعمیر گیربکس می ­پردازیم.

گیربکس-چیست

گیربکس چیست؟

همانطور که عنوان شد گیربکس به عنوان ابزاری در جهت کنترل سرعت ماشین­ ها و کاهش حوادث نقش به سزایی در صنعت خودروسازی دارد که گشتاور و سرعت موجود را به انرژی تبدیل کرده و به چرخ­ ها می­رساند. از دیگر توانمندی­ های گیربکس می­توان به کنترل سرعت و جلوگیری از پیشامدهایی مثل خارج شدن کنترل سرعت، مشخص کردن جهت حرکت خودرو در حالت ­های مختلف و فعال ماندن موتور خودرو حتی در صورتی که رانده نمی­شود نام برد. پس تعمیر گیربکس و شیوه­ ی درست نگه داری از آن مسئله­ ای مهم و حائز اهمیت است. حال به معرفی ساختار داخلی آن پرداخته و شیوه­ ی تعمیرات گیربکس را بررسی می­کنیم.

اجزا و قطعات گیربکس به شرح زیر است که به اختصار درباره ­ی آن توضیح می­ دهیم:

شفت کلاچ:

یکی از کلیدی ­ترین بخش ­های گیربکس می­باشد.

شفت کلاچ شفتی است که نیرو را از موتور برای تامین بیشتر شفت ­های دیگر دریافت می­کند. همان­طور که از نام آن پیدا است، شفت محرک از طریق یک کلاچ متصل می­شود و هنگامی که کلاچ درگیر است، محور محرک نیز می­چرخد.

شفت شمارنده:

به طور مستقیم به شفت کلاچ متصل بوده که دارای چرخی است که اتصال دهنده ­ی آن به شفت کلاچ و شفت اصلی باشد.

شفت اصلی:

مبنای حرکت آن با سرعت خودرو می­باشد که نیرو را با کمک چرخ دنده از میل پیشخوان جا به جا می­کند. نکته­ ی قابل توجه در این مورد، این است که سرعت ­ها و گشتاور­ها، با دنده­ ها متناسب می ­باشند.

چرخ دنده­ها:

ابزاری برای انتقال نیرو از شفت­ ها به یکدیگر است که بر مقدار گشتاور منتقل شده از طریق چرخ دنده­ ها اثر گذارند. هرچه ضریب دنده بالاتر باشد گشتاور و شتاب بیشتر بوده و به همان نسبت سرعت تقلیل می­ یابد. اکثر چرخ دنده ­ها به جز دنده­ای، بر روی شفت اصلی ثابت بوده و می­توانند در راستای شفت و به هر دو جهت لغزش کنند.

بلبرینگ:

مورد استفاده در وسایلی که می­ چرخند و مانع از سایش اجزا بر سطوح، کمک به انتقال قدرت در بین اجزا و کاهش اصطکاک و صدمات وارده بر آن می شود.

اجزای گیربکس دستی به شرح زیر است:

انواع-گیربکس

دیسک کلاچ:

به انتقال گشتاور از موتور به سیستم گیربکس دستی کمک می­کند.

پدال کلاچ:

پدال کلاچ در واقع یک دنده مجزا است که توسط هیدرولیک کنترل می­ شود. این مورد اجازه می ­دهد تا با فشار دادن روی پدال کلاچ با پای خود، کلاچ را جدا کنید.

همگام ساز­ها:

جدال­ های بین یقه و دنده را تحریک کرده تا بتوانند سرعت بین آن­ها را یکسان نمایند. گاهی ممکن است سرعت متفاوت باشد. به همین دلیل وجود همگام سازها ضروری می­باشد.

فلایویل:

فلایویل یک جزء دایره­ای شکل است که گشتاور را از موتور به دیسک کلاچ می­فرستد.

چرخ دنده­ها:

گیربکس دارای چرخ دنده ­هایی در ابعاد متفاوت­ است. چرخ دنده ­های بزرگ برای کاهش سرعت خودرو، گشتاور بیشتری تولید می­کنند و چرخ دنده­ های کوچک­ تر گشتاور کمتری تولید می­ کنند که به وسیله نقلیه اجازه می ­دهد سریع تر حرکت کند.

چنگال انتخاب:

عملکردی مانند یک بازو مکانیکی دارد و امکان حرکت یقه روی شفت خروجی را فراهم می­ کند.

دنده دستی:

کنترل این بخش توسط راننده انجام می­ شود که به گیربکس متصل بوده و به جهت تعویض دنده از آن بهره می­ برند.

یقه:

با کمک یقه چرخ دنده ­ی انتخابی در جای خود متمرکز و ثابت می ­شود و گشتاور فرصت می­ یابد تا به شفت خروجی انتقال یابد.
اجزای گیربکس اتوماتیک شامل

  1. مبدل گشتاور
  2. پمپ روغن
  3. مجموعه دنده سیاره­ای
  4. بسته­ های کلاچ
  5. شفت خروجی
  6. بوستر ترمز
  7. تابه روغن
  8. بدنه سوپاپ

علائم-خرابی-گیربکس

مبدل گشتاور:

جایگزین کلاچ در خودروهای تعویض دنده­ ای بوده و امکان فعالیت موتور تا زمان توقف را فراهم می­  کند.

پمپ روغن:

پمپ روغن داخل گیربکس اتوماتیک مانند هر پمپ روغن دیگری کار می­ کند. این مایع انتقال را از ظرف انتقال به بدنه سوپاپ می ­رساند که در صورت نیاز تمام اجزای مختلف را در سراسر انتقال هدایت می ­کند.

مجموعه دنده سیاره­ ای:

برخلاف گیربکس دستی که دارای مجموعه ­ای از چند دنده است که جعبه دنده را تشکیل می­ دهند، یک گیربکس اتوماتیک دارای یک یا چند مجموعه دنده سیاره ­ای است.

بسته ­های کلاچ:

در گیربکس دستی، انتخاب دنده به صورت دستی می­باشد. ولی در گیربکس اتوماتیک برای رسیدن به نتیجه دلخواه از بسته کلاچ استفاده می­شود.

شفت خروجی:

همانطور که می ­دانیم شفت وظیفه­ ی انتقال قدرت در اتومبیل را بر عهده دارد. در مورد شفت خروجی، باید بگوییم که فعالیت آن به این صورت است که گشتاور درون گیربکس را به سمت بیرون منتقل می­ کند.

بوستر ترمز:

ابزاری برای ترمزگیری به صورتی راحت ­تر برای افراد است. به عبارتی دیگر برای اینکه ما بتوانیم با کم­ترین فشار، بیشترین نیرو را وارد نماییم.

تابه روغن:

تابه روغن، روغن اضافی را در خود ذخیره کرد تا پمپ روغن در صورت نیاز از آن خارج شود.

بدنه سوپاپ:

کنترل ورود هوا به محفظه سوختن و خارج شدن دود از سیلندرها بر عهده ­ی بدنه سوپاپ است.

انواع گیربکس، مزایا و تفاوت ها

گیربکس دستی

گیربکس دستی، نسبت انتقال را با فرمان گرفتن از راننده تغییر می­ دهد. اتومبیل­ هایی دارای گیربکس دستی هستند که راننده توسط آن، دنده و نسبت انتقال را تغییر می ­دهد. از جمله مزایای گیربکس دستی می ­توان به تسلط کاملی که بر روی دنده­ ی انتخابی خود دارد اشاره کرد. در کنار آن، استفاده از گیربکس دستی تسلط و مهارت فرد را نسبت به گیربکس اتوماتیک بیش­تر می­ کند.

گیربکس خودکار

گیربکس خودکار، کارکردی متفاوت با گیربکس ­های دستی دارد و از اصول ثابت و یکنواختی پیروی نمی ­کند.

از جمله مزایای گیربکس خودکار می­توان به شتاب گیری­ های کنترل شده در سرعت­ های متفاوت و گشتاورهای بالای دورهای پایین موتور اشاره کرد. علاوه بر آن، در قیاس بین گیربکس ­های دستی و اتومات می­توان به کندی و استفاده­ ی زیاد آن از سوخت اشاره کرد. درحالی که گیربکس ­های خودکار از نظر اقتصادی مناسب­ تر هستند.

انواع-گیربکس

مراحل تعمیر گیربکس

انجام این کارها ضامن کیفیت انجام فعالیت به ارائه دهنده­ی خدمات تعمیر گیربکس است. پس هنگامی که به دنبال فرد مورد نظر هستید، شخصی را انتخاب کنید که توانمندی لازم برای ارائه­ ی خدمات تعمیرات گیربکس را داشته­ باشد. برخی از تکنسین­ ها یا شرکت ­ها ممکن است فقط برخی از خدمات را ارائه دهند. این موضوع می­تواند منجر به مشکلاتی در هنگام تلاش برای ترکیب تعمیرات و تغییرات انجام شده توسط دو شرکت مختلف با فرآیندهای مختلف تعمیر شود. بنابراین انتخاب مرکزی درست و قابل اعتماد، مسئله­ ای مهم و اساسی در راستای تعمیر گیربکس است.

امداد خودرو همدان از جمله مراکز قابل اعتماد و با تجربه در حیطه ­ی امور خودرو­ها می ­باشد که با کمک نیروهای حرفه­ ای خود، نواقص را به سرعت شناسایی کرده و با دقت بالا در جهت رفع آنها تلاش می­ کند. از جمله ویژگی­ هایی که امداد خودرو همدان را از بقیه ­ی جاها متمایز می ­کند، می­توان به تعمیر گیربکس خودرو در محل رخداد، ارائه­ ی خدمات در هر ساعت از شبانه روز، داشتن ضمانت نامه و فاکتور جهت کسب اطمینان مشتری و هزینه­ های مقرون به صرفه تعمیر گیربکس در همدان، اشاره کرد.

مراحل-تعمیر

 10 نشانه ی خرابی گیربکس

یک سری علائم کلیدی در شناسایی خرابی گیربکس وجود دارد که در اینجا به توضیح آن می­پردازیم.

این مورد در گیربکس­ های اتوماتیک رخ می­ دهد تا سبب کاهش اصطکاک و گرمای بالای مایع گیربکس شود. در نتیجه نشت این مایع، می­تواند نشان دهنده­ ی مشکلی اساسی باشد.

ماشین­ ها دارای سنسورهای حساس و مختلفی هستند که هرکدام از آن ها برای تشخیص اختلال ­ها در قسمت­ های مختلف به کار می­ روند. در نتیجه به این هشدار­ها توجه کنید و در صورت لزوم آن را برای تعمیر گیربکس یا مشکلات دیگر به مراکز مربوطه ببرید.

فیدبک ضعیف گیربکس ماشین، یکی از علائمی است که نشان دهنده­ ی خرابی گیربکس می­ باشد. اگر در تعویض دنده دچار مشکل شدید احتمال خراب شدن گیربکس وجود دارد.

صداهای غیر متعارف می­توانند از علائم آسیب گیربکس باشند. گیر­بکس از صدها قطعه ایجاد شده ­است و اگر قطعه­ ای از آن­ها دچار مشکلی شده ­باشد، باعث ایجاد صدایی غیر معمول از گیربکس می­شود. نکته­ ی قابل توجه در این مورد این است که شنیدن این صداها می­تواند به دلیل ایجاد اختلال در بخش­ه ای دیگر نیز باشد. پس لازم است خودروی خود را به فردی مجرب و امین بسپارید.

خودرویی که در هنگام رانندگی دچار مشکل گیربکس است، حس لرزش و تکان خوردن را برای راننده ایجاد می­ کند.

بو سوختگی لاستیک مانند در کنار نشت مایع، نشان دهنده­ ی این است که گیربکس ما به روغن کاری نیاز دارد.

اگر تعویض دنده در اتومبیل شما به سختی انجام می­ شود، ماشین می­ تواند دچار مشکلاتی مثل مایع گیربکس نادرست، گرفتگی فیلتر و غیره شده­ باشد.

از خطرآفرین ­ترین اتفاقات، لغزش دنده است. زیرا می­تواند جان سرنشینان و عابرین پیاده را به خطر بیندازد.

2 صدایی که نباید نادیده گرفت

همانطور که عنوان شد، ماشین ­ها دارای سنسور­های مختلفی هستند که در صورت آسیب و یا مشکلات وارد شده بر آن­ها، می­توانند باعث ایجاد صداهای متفاوتی در اتومبیل شوند به همین دلیل باید آن­ها را تشخیص داد و آسیب ­های وارده را شناسایی کرد. از جمله صداهایی که باید معنی آن را دانست، صداهای به وجود آمده از گیربکس است. ایجاد هر نوع آسیب و اختلال در چرخ دنده­ ها، باعث به وجود آمدن صداهای نامتعارف می­شود که به دلیل در یک جهت قرار نگرفتن موتور و گیربکس و حتی وجود اختلالاتی رخ خواهد داد. پس در صورت بروز هر کدام از این رخداد­ها ماشین را جهت تعمیر گیربکس به مرکز مورد نظر برسانید.

روغن کاری در گیربکس

به سبب جلوگیری از خرابی و اصطکاک بین قطعات، ما گیربکس ­ها را روغن کاری می­ کنیم. روغن کاری درست از اصول ابتدایی نگه داری گیربکس بوده و گزینش روان کننده ­ی مناسب به افزایش عمر و بازده گیربکس کمک می کند. روغن کاری اجزا می­تواند در بازه ­های زمانی متفاوت به صورت روزانه، هفتگی و سه ماهه و شش ماهه صورت پذیرد. برخی از اجزای گیربکس، از حساسیت­ های بالاتری نسبت به سایر بخش­ ها برخوردار هستند که نیازمند روغن کاری روزانه زیر نظر مسئول مجرب در حیطه خود می ­باشند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *