یکی از اتفاقاتی که ممکن است برای هر راننده با سابقهای پیش آید داغ کردن موتور یا بالارفتن آمپر خودرو است. این اتفاق به خصوص در فصول گرم سال میتواند باعث آزار و نگرانی رانندگان شود. هر زمان که خروج بخار از کاپوت ماشین خود را مشاهده کردید با نشانگر آب ماشین بر روی قسمت قرمز قرار گرفت به این معنی است که دمای موتور ماشین بیش از اندازه افزایش داشته و به اصطلاح خودروی شما جوش آورده است. جوش آوردن خودرو میتواند باعث وارد شدن آسیبهای جدی به قسمتهای مختلف خودرو از جمله سرسیلندرها، قطعات داخلی موتور، سوپاپها و غیره شود.
دلایل بالا رفتن آمپر خودرو
از عوامل مهم داغ کردن خودرو یا جوش آوردن آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رادیاتور
- واتر پمپ
- ترموستات
- سوپاپها
- بسته شدن مسیر اگزوز
- تنظیم نبودن روغن موتور
- مشکل واشر سرسیلندر
- و غیره
بالارفتن آمپر خودرو به دلیل مشکلات رادیاتور
رادیاتور خودرو یکی از اجرای اصلی سیستم خنک کننده ماشین است که وجود مشکلاتی در آن میتواند باعث بالا رفتن آمپر خودرو شود. از جمله این مشکلات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وجود هوا در سیستم خنک کننده: این مشکل باعث جلوگیری از حرکت آب در سیستم خنک کننده شده و باعث فشار آمدن به موتور و داغ کردن خودرو میشود. هواگیری سیستم خنک کننده توسط راننده یا کارشناس خودرو دیاکو امداد تنها راه برطرف کردن این مشکل است.
- خراب بودن فن رادیاتور: فن در رادیاتور وظیفه دارد که آب برگشتی از موتور را خنک کند که در صورت خرابی میتواند یکی از دلایل بالارفتن آمپر و جوش آوردن خودرو باشد.
- کثیفی پرههای رادیاتور: یکی دیگر از مشکلات رادیاتور که میتواند باعث جوش آوردن ماشین شود کثیفی پرههای رادیاتور است که میتواند مانع از عبور و جریان آب در سیستم خنک کننده شود.
- کم شدن آب رادیاتور: در صورتی که آب رادیاتور از یک حد معینی کمتر شود میتواند باعث داغ کردن خودرو و بالارفتن آمپر شود.
بالا رفتن آمپر خودرو به دلیل مشکلات مربوط به ترموستات
ترموستات یکی از قطعات سیستم خنک کننده ماشین است که بین موتور و رادیاتور قرار داشته و وظیفه دارد درجه حرارت را تنظیم کند. ترموستات این کار را با جریان آب از رادیاتور به موتور انجام میدهد که در صورت خرابی و نقص میتواند باعث بالا رفتن دما و فشار شده که نتیجه آن بالارفتن آمپر خواهد بود. عواملی مانند جرم گرفتن و تعویض دیرهنگام مایع خنک کننده میتوانند باعث قفل کردن ترموستات شوند. در این صورت تنها راه رفع این مشکل تعویض ترموستات توسط کارشنای خودرو دیاکو امداد است.
بالا رفتن آمپر خودرو به دلیل مشکلات مربوط به واترپمپ
واتر پمپ یا پمپ آب یکی از قطعات کلیدی است که از داغ شدن بیش از حد موتور خودرو جلوگیری میکند. در واقع این پمپ در زمان روشن بودن و کار کردن ماشین، مایع خنک کننده را به گردش درمیآورد تا موتور به این شکل خنک شود. رسوب گرفتگی و خر شدن پرههای واتر پمپ از دلایل رایج خرابی واتر پمپ و در نتیجه بالارفتن آمپر خودرو هستند. در صورتی که طبق بررسی مشکل داغ کردن خودرو به دلیل خرابی واترپمپ باشد باید نسبت به تعویض آن توسط تعمیرکاران امداد خودرو همدان اقدام کرد.
بالا رفتن آمپر خودرو به دلیل مشکلات مربوط به تنظیم نبودن روغن موتور
روغن موتور یکی از عوامل مهم در نگهداری از موتور خودرو است که برخی از دلایل از جمله کثیف بودن روغن موتور، پایین بودن سطح آن نسبت به مقدار طبیعی و عدم انتخاب صحیح روغن موتور از نظر ویسکوزیته از عواملی هستند که میتوانند باعث وارد شدن فشار به موتور خودرو و در نتیجه گرم شدن و بالا رفتن آمپر شوند.
روغن موتور در خودروهای این وظیفه را بر عهده دارد که روانکنندگی و خنک کنندگی قطعات داخلی موتور را انجام دهد. در صورتی که افراد از روغنهایی در موتور خودروی خود استفاده کنند که از ویسکوزیته مناسبی برخوردار نباشد باعث کاهش سطح روغن در موتور، روغن سوزی و همچنین کثیف شدن موتور میشود. همه این اتفاقات میتواند باعث وارد شدن فشار به موتور و داغ کردن آن شود که در صورت داغ شدن بیش از حد امکان تاب برداشتن پیستونها و نیاز به تعویض آنها وجود خواهد داشت.
بالا رفتن آمپر خودرو به دلیل کثیف بودن بدنه موتور خودرو
یکی دیگر از مهمترین دلایلی که میتواند منجر به بالا رفتن آمپر خودرو و داغ شدن بیش از حد موتور شود، کثیف بودن بدنه موتور است. در صورتی که موتور ماشین بیش از حد کثیف و دارای جرم باشد، این جرمها مانند یک لایه عایق عمل کرده و میتواند از خنک شدن موتور توسط سیستم خنک کننده ماشین جلوگیری کند. در نتیجه دمای داخل موتور افزایش پیدا کرده و شاهد جوش آوردن ماشین خواهیم بود.
بالا رفتن آمپر خودرو به دلیل مشکلات مربوط به سوپاپهای خودرو
یکی از نکات مهم در مورد کار کردن صحیح موتور خوردو تنظیمات صحیح و دقیق سوپاپها است. در صورتی که سوپاپها از نظر شل و سفت بودن به خوبی تنظیم نشده باشند در کار کردن موتور با دور بالا فشار زیادی را متحمل شده که نتیجه آن بالارفتن آمپر خودرو خواهد بود. یکی از مواردی که میتواند منجر به سفت شدن سوپاپهای موتور شود استفاده از روغنهای موتور با ویسکوزینه نامناسب است.