استارت هر کاری در جهان با نیروی اولیه همراه است. در ماشین این وظیفه بر دوش بنزین و باتری خودرو است. اگر بخواهیم درباره عملکرد باتری صحبت کنیم، شاید اصلی ترین هدف از استفاده آن برای احتراق بنزین در خودرو‌ها باشد.امروز بدون باتری ماشین از داشتن چراغ، نیروی­ استارت، فن، آب­پاش برف­ پاکن­­ و… کار نمی کند. پس باتری، مثل قلب ماشین عمل می کند.باتری خب از اجزای سالم­ و تازه تشکیل شده. باتری  طول  عمر حداقل ­­4 ساله دارد. باتری به برخی دلایل از کار می افتد یا ضعیف می شود و نشان آن روی باتری به صورت سولفات های باتری بر روی صفحه قطب های مثبت و منفی ایجاد می شود. اما باتری چرا مشکل پیدا می کند؟ از کجا متوجه­ ایراد آن شویم؟

روش عیب یابی اول(تاریخ انقضاء باتری)

تاریخ انقضای باتری یه عامل مهم هست که نشان بر خوابیدن باتری خودرو یا سالمی باتری خودرو است زیرا طول عمر آن با کیفیت عملکرد باتری رابطه مستقیم دارد ما از از کدهایی روی باتری نوشته شده است می توانیم تاریخ انقضای آن را بفهمیم مثل کد 990812 که می گوید تاریخ انقضای آن در سال 99 و در روز  12 آبان هست، اما نکته مهم اینه که باید بدانیم آیا باید با پایان تاریخ انقضا باتری را عوض کنیم یا نه؟ خب نه دقیقا زیرا اولا اگر باتری همچنان خوب کار می کند نیاز نیست اما اگر نه می توان به شرکت های باتری سازی یا افراد باتری ساز تحویل داد که آن را شارژ کند و درصد سلامتی آن را بسنجد.­ یا در بعضی از شرکت ها باتری قدیمی را اوراق و باتری جدید به فرد مراجعه کننده می دهند و قیمت باتری جدید را از قیمت باتری اوراقی کم می کند.

 

روش-عیب-یابی -اول(تاریخ-انقضاء باتری)

 

روش عیب یابی دوم(بعد روشن شدن ماشین نور­چراغ ضعیف شوند)

شاید اولین دلیل از ­نظر یک مکانیک خودرو درباره ضعیفی نور ماشین، ضعیفی باتری آن ماشین باشد خب چرا به دلیل که باتری قدیمی یا کاتیون های آن شل و یا تحت تاثیر گرما و سرما در دراز مدت باعث این کاهش قدرت نور شده یا سیم هایی که به قطب مثبت و منفی وصل شدن شل شدن و همچنین سولفات شدن باتری بر روی پایانه های منفی و مثبت باتری باشد.

روش عیب یابی سوم(تغییر ظاهر در باتری خودرو)

شاید براتون جالب باشه که در مناطق گرم به دلیل دمای بالا، باتری ممکن است نشتی داشته باشد یا حتی کامل آب شود.

این روند باعث تغییر شکل باتری می شود که از تغییرات که این روند به وجود می آورد میشه به مصرف زیاد باتری بخاطر طولانی بودن راه که به دلیل رفتن به محل کار و …  که از باتری زیاد استفاده می شود و همچنین برق دزدی در زمانی که ماشین خاموش هست همه می‌ توانند از دلایلی برای تضعیف باتری خودرو باشند البته دزدی برق باعث آسیب به دیگر قسمت های ماشین هم  می شود که در مقاله دیگر این موضوع را بررسی خواهیم کرد.

اما اگر نشانه های بالا مشاهده نکردیم یا توانایی کار های بالا را نداشتیم از متخصصان امداد خودرو همدان – دیاکو امداد کمک بگیریم.

امداد ­باتری ­همدان: 0918611610

ویدیو تشخیص اولیه مشکل باتری خودرو

روش-عیب-یابی دوم(بعد-روشن شدن-ماشین نور-چراغ-ضعیف شوند)

انواع لنت ترمز خودرو

لنت ترمز شاید گفت کلید رسیدن به سعادت ماست شاید خنده دار باشه اما به دور از شوخی اگر لنت ترمز نباشد، داشتن ترمز در ماشین بی فایده هست. لنت در بیشتر ماشین های ایرانی به کاسه ماشین وصل هست و با اعمال نیروی راننده از طریق پدال ترمز به لنت دستور به اعمال نیروی نگهدارنده به کاسه خودرو می دهد و به این طریق به کاسه نیرو وارد می شود و چون که به طور غیر مستقیم به لاستیک ماشین وصل هست باعث کاهش سرعت ماشین می شود.

اما لنت ماشین انواع مختلفی دارد.

لنت‌های دیسکی را می شود به روز ترین لنت در جهان نامید که آپشنی برای لاستیک های جدید می‌باشد

اما نحوه عملکرد لنت دیسکی چگونه هست؟­­

این لنت از 3 بخش کالیپر ترمز، پیچ های فیکس کننده، دیسک چرخ تشکیل ­شده است بر روی کاسه 2 لنت ترمز دیسکی قرار دارد که وقتی راننده پدال را فشار می دهد نیرو به روغن ترمز و شلنگ ترمز وارد می شود و باعث بسته شدن کالیپر می شود و تا زمان تدوام این اعمال نیرو کالیپر بسته می ماند.

این مدل لنت می شود گفت نسل منسوخ شده لنت هست اما نه به صورت کاملا از دور خارج شده و همچنان در بعضی از خودروها استفاده می شود و محل قرار گیری رایج این نوع لنت در چرخ های عقب است و این لنت به صورت قوسی شکل هست که در داخل کاسه قرار می گیرد و نحوه عملکرد آن به این صورت هست که این لنت با اعمال نیرو به کاسه چرخ فشرده و باعث کاهش سرعت و توقف آن می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *